Heritage Heroes The Motorcycle Marvel 2016 – Nederburg

 17,70

Artikelnummer: 46145 Categorieën: , Tags: , , Wijnhuis:
Brands

Heritage Heroes The Motorcycle MarvelcCombineert heel mooi met gebakken, gebraden of geroosterd rood vlees. Geslaagde combinaties zijn ook te maken met kip

Beschrijving

Heritage Heroes The Motorcycle Marvel

Omschrijving: Met de serie “Nederburg Heroes” brengt dit fameuze wijnbedrijf een eerbetoon aan persoonlijkheden die hun stempel hebben gedrukt op de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Elk van deze wijnen is gemaakt met een focus op innovatie op gebied van techniek of druivenkeus. The Motorcycle Marvel (het Wonder op de Motorfiets) is een Rhône-stijl blend die een eerbetoon brengt aan Günter Brözel die van 1956 tot 1989 keldermeester was bij Nederburg. Hij speelde een leidende rol bij het bouwen van de reputatie van Nederburg als meest bekroonde winery in Zuid-Afrika. Hij was een expert, een buitenbeentje die bekend stond om zijn hoge kwaliteitsnormen. Op zijn 250cc BSA motorfiets trok hij door de wijngaarden om te zien of alles naar zijn zin ging. In 1985 werd hij de eerste Zuid-Afrikaanse Wijnmaker van het Jaar. The Motorcycle Marvel is een eerbetoon aan deze icoon. De geoogste druiven worden handmatig geselecteerd waarna de fermentatie plaatsvindt in open gistkuipen. Ook na de gisting blijft de jonge wijn nog enige tijd in contact met de druivenschillen. Vervolgens een rijping van 24 maanden in 300-liter vaten van Frans en Roemeens eiken. Geen nieuw hout want dat zou een te zwaar accent leggen op de kleur en finesse van de wijn. Proefnotities: Donker en intens rood van kleur. Een weelderig, zacht bouquet van heerlijke kruiden, bessen en gedroogd fruit. Een rijke, intense smaak volgt met rijpe, zachte tannines waarbij fruit en hout prachtig geïntegreerd zijn en een vleugje kruiden. Zo’n 10 tot 15 jaar na de oogst houdbaar.

Wijnhuis: Nederburg
Land: Zuid Afrika
Regio: Western Cape
Gebied: –
Ligging wijngaard: De shiraz druiven zijn geoogst in de streek van Philadelphia, de carignan en grenache zijn van wijngaarden uit Paarl en de Mourvèdre uit Darling.
Druivenras(sen): carignan, grenache noir, mourvedre, shiraz
Jaar: 2015

Wijn/Spijs combinatie: Combineert heel mooi met gebakken, gebraden of geroosterd rood vlees. Geslaagde combinaties zijn ook te maken met kip in een pittige saus en smaakrijke pasta’s.

Bodem type: –
Alcohol percentage: 14,5%
Opbrengst per ha.: –
Rijping: –
Potentiële ontwikkeling: 10 tot 15 jaar
Flessen per doos: 6
Afluiting fles: kurk
Inhoud fles: 0.75 L.

Wijnkaart omschrijving: Een delicaat bouquet van rood fruit gecombineerd met plezierige houttonen. Rijk, teder en verfijnd in smaak.

Extra informatie

Land

Western Cape, Zuid Afrika

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
Heritage beautiful ladyHeritage Airhawk