Heritage Heroes The Young Airhawk 2016 – Nederburg

 17,70

Artikelnummer: 46235 Categorieën: , Tags: , , , , , , , , Wijnhuis:
Brands

Heritage Heroes The Young Airhawk met impressies van groene vijgen, asperges en mineralen die fraai geïntegreerd zijn met het hout waarop de wijn rijpt.

Beschrijving

Met de serie “Nederburg Heroes” brengt dit fameuze wijnbedrijf een eerbetoon aan persoonlijkheden die hun stempel hebben gedrukt op de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Elk van deze wijnen is gemaakt met een focus op innovatie op gebied van techniek of druivenkeus. Arnold Graue was de zoon van Johann Graue die in 1937 Nederburg kocht. Hij kreeg zijn wijnopleiding in Europa. Eenmaal terug in Zuid-Afrika introduceerde hij vele technische innovaties en stond bekend als een groot wijnmaker. Arnold won vele prijzen op de Kaap in de eind jaren 40 en begin jaren 50 van de vorige eeuw. Op 29 jarige leeftijd werd zijn korte carrière wreed beëindigd toen hij met een klein vliegtuigje verongelukte. De herinnering aan hem wordt levend gehouden met “The Young Airhawk”. Wat maakt deze wijn zo bijzonder? De hand geplukte sauvignon blanc druiven worden na te zijn ontsteeld niet, zoals gebruikelijk, vergist op roestvrij stalen tanks maar op houten vaten van 228 en 300 liter. De temperatuur van de gistende most wordt zorgvuldig laag gehouden. De jonge wijn rijpt 10 maanden in het fust op zijn lie wat resulteert in verfijning en complexiteit van de wijn.

Helder met licht groene en gouden schakeringen. Impressies van groene vijgen, asperges en mineralen die fraai geïntegreerd zijn met het hout waarop de wijn vergist is en gerijpt heeft. Zuiver, pittig, fris van smaak en tegelijkertijd met een romige textuur. Op dronk en zeker tot zo’n 5 à 7 jaar na het oogstjaar houdbaar.

Extra informatie

Wijnhuis

Nederburg

Land

Zuid Afrika

Regio

Western Cape

Ligging wijngaard

Darling, Durbanville, Elim

Druivensoort

Sauvignon Blanc

Jaar

2016

Alcohol perc.

13%

Fles afsluiting

Schroefdop

inhoud fles

0.75