Heritage Heroes The Young Airhawk 2016 – Nederburg

 17,70

Artikelnummer: 46235 Categorieën: , , Tags: , , , , , , , , Wijnhuis:
Brands

Heritage Heroes The Young Airhawk met impressies van groene vijgen, asperges en mineralen die fraai geïntegreerd zijn met het hout waarop de wijn rijpt.

Beschrijving

Heritage Heroes The Young Airhawk

Omschrijving: Met de serie “Nederburg Heroes” brengt dit fameuze wijnbedrijf een eerbetoon aan persoonlijkheden die hun stempel hebben gedrukt op de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Elk van deze wijnen is gemaakt met een focus op innovatie op gebied van techniek of druivenkeus. Arnold Graue was de zoon van Johann Graue die in 1937 Nederburg kocht. Hij kreeg zijn wijnopleiding in Europa. Eenmaal terug in Zuid-Afrika introduceerde hij vele technische innovaties en stond bekend als een groot wijnmaker. Arnold won vele prijzen op de Kaap in de eind jaren 40 en begin jaren 50 van de vorige eeuw. Op 29 jarige leeftijd werd zijn korte carrière wreed beëindigd toen hij met een klein vliegtuigje verongelukte. De herinnering aan hem wordt levend gehouden met “The Young Airhawk”. Wat maakt deze wijn zo bijzonder? De hand geplukte sauvignon blanc druiven worden na te zijn ontsteeld niet, zoals gebruikelijk, vergist op roestvrij stalen tanks maar op houten vaten van 228 en 300 liter. De temperatuur van de gistende most wordt zorgvuldig laag gehouden. De jonge wijn rijpt 10 maanden in het fust op zijn lie wat resulteert in verfijning en complexiteit van de wijn.

Proefnotities: Helder met licht groene en gouden schakeringen. Impressies van groene vijgen, asperges en mineralen die fraai geïntegreerd zijn met het hout waarop de wijn vergist is en gerijpt heeft. Zuiver, pittig, fris van smaak en tegelijkertijd met een romige textuur. Op dronk en zeker tot zo’n 5 à 7 jaar na het oogstjaar houdbaar.

Wijnhuis: Nederburg
Land: Zuid Afrika
Regio: Western Cape
Gebied: –
Ligging wijngaard: Zorgvuldig gekozen wijngaarden in Elim, Darling en Durbanville met een koel micro-klimaat.

Druivenras(sen): sauvignon blanc

Jaar: 2016

Wijn/Spijs combinatie: Gaat uitstekend samen met zeevruchten zoals oesters, kreeft, inktvis, garnalen en mosselen. Ook kip, pasta, groenteschotels en verse zomerse salades laten zich graag omlijsten door deze wijn.

.Bodem type: –
Alcohol percentage: 13%
Opbrengst per ha.: –
Rijping: –
Potentiële ontwikkeling: 5 tot 7 jaar
Flessen per doos: 6
Afluiting fles: schroefdop
Inhoud fles: 0.75 L.

Wijnkaart omschrijving:Impressies van groene vijgen, asperges en mineralen die fraai geïntegreerd zijn met het hout waarop de de wijn gerijpt heeft. Zuiver, pittig, fris en een romige textuur.

Extra informatie

Land

Western Cape, Zuid Afrika

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
Heritage Heroes MotorcycleHeritage Brew Master