Heritages Heroes The Brew Master 2016 – Nederburg

 17,70

Artikelnummer: 46727 Categorieën: , Tags: , , , , , , Wijnhuis:
Brands

Heritages Heroes The Brew Master heeft aroma’s van donker fruit, zwarte bessen, moerbei, chocolade, mokka, sigarenkistje en een vleugje vanille. Vol van smaak en complex met sappig donker fruit en zachte rijpe tannines.

Beschrijving

Heritages Heroes The Brew Master

Omschrijving: Met de serie “Nederburg Heroes” brengt dit fameuze wijnbedrijf een eerbetoon aan persoonlijkheden die hun stempel hebben gedrukt op de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Elk van deze wijnen is gemaakt met een focus op innovatie op gebied van techniek of druivenkeus. Brew Master is een Bordeaux-stijl blend die een eerbetoon brengt aan Johann Graue die radicale veranderingen teweeg bracht door te experimenteren met het klonen van druivensoorten en ook liep hij voorop met koele fermentatie technieken. Hij begreep als één van de eersten dat de basis voor kwaliteit in de wijngaard ligt. Voor hij naar Zuid-Afrika kwam en in 1937 Nederburg kocht was hij in Duitsland mede-eigenaar van een toonaangevende brouwerij. “Brew Master” is hiermee een saluut aan Johann Graue. De cabernet sauvignon komt uit Groenekloof bij Darling van Tukulu-grond die rijk is aan klei en watervasthoudend. Durbanville levert de merlot. Malbec en petit-verdot worden geoogst in Paarl van respectievelijk graniet en steenachtige kleigrond. De druiven worden afzonderlijk gevinifieerd. De most gist deels in open gistkuipen en deels op RVS. Ook na de gisting blijven de druivenschillen nog enige tijd in contact met de jonge wijn. Voor de botteling rijpt de jonge wijn 18 maanden op Frans eiken. Proefnotities: Donker, intens rood. Aroma’s van donker fruit, zwarte bessen, moerbei, chocolade, mokka, sigarenkistje en een vleugje vanille. De smaak is vol, klassiek en complex met sappig donker fruit en zachte rijpe tannines waarbij hout en fruit fraai geïntegreerd zijn.

Wijnhuis: Nederburg
Land: Zuid Afrika
Regio: Western Cape
Gebied: –
Ligging wijngaard: De cabernet sauvignon komt uit Groenekloof bij Darling van Tukulu-grond die rijk is aan klei en watervasthoudend. Durbanville levert de merlot. Malbec en petit-verdot worden geoogst in Paarl van respectievelijk graniet en steenachtige kleigrond.
Druivenras(sen): cabernet sauvignon, malbec, merlot, petit verdot
Jaar: 2015

Wijn/Slijs combinatie: Fraaie begeleider van rood vlees, stoofschotels, lamsbout, geroosterd vlees en gevogelte zoals kip en eend. Ook goede maatjes met rijpe kazen.

Bodem type: –
Alcohol percentage: 14%
Opbrengst per ha.: –
Rijping: –
Potentiële ontwikkeling: 10 tot 15 jaar
Flessen per doos: 6
Afluiting fles: kurk
Inhoud fles: 0.75 L.

Wijnkaart omschrijving: Aroma’s van donker fruit, zwarte bessen, moerbei, chocolade, mokka, sigarenkistje en een vleugje vanille. Vol van smaak en complex met sappig donker fruit en zachte rijpe tannines.

Extra informatie

Land

Western Cape, Zuid Afrika

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
Heritage AirhawkHeritage Anchorman