HERMANOS LURTON CUESTA DE ORO VERDEJO 2017

 9,10

hermanos lurton cuesta de oro verdejo heeft een intens bouquet, fris en grassig met impressies van rijp wit fruit, gemaaid hooi en gedroogde bloemen.

Beschrijving

HERMANOS LURTON CUESTA DE ORO VERDEJO

Wijnhuis: Francois Lurton
Land: Spanje
Regio: Rueda
Ligging wijngaard: Op een plateau van 600 a 700 meter hoogte bij Villafranca de Duero. De Duero rivier is vlakbij en heeft een egaliserend effect op de warmte variaties die groot zijn in dit gebied.

Druivenras(sen): verdejo
Jaar: 2017

Omschrijving: Rueda is de zuidelijkste DO van het oude Castilla en ligt in het Centraal Plateau, op 600 tot 780 meter hoogte. Rueda is in opkomst gekomen door Emile Peynaud, de beroemde wijnprofessor uit Bordeaux. Hij onderzocht de omstandigheden van Rueda en adviseerde om de lokale druif verdejo meer te gebruiken. Deze druif is perfect aangepast aan de bodem en het microklimaat van de streek. Hij geeft met de juiste vinificatiemethode rijke wijnen met lengte en fruitige aroma’s van perziken en abrikozen. De verdejo wordt laat geplukt, doorgaans een maand na de sauvignon, en heeft een sterke fenologische expressie. Francois Lurton behoorde tot de eerste wijnbouwers in de jaren ’90 van de vorige eeuw die een frissere stijl ontwikkelden bij rijping in houten fusten op z’n lie. Lurton beschikt over 12 hectare wijngaard die met verdejo gestoffeerd is en zijn Cuesta de Oro toont in optima forma de noblesse van deze druivensoort die dan ook tot de beste van de streek wordt gerekend. Proefnotities: fraai licht geel met gouden reflexen, een intens bouquet, fris en grassig met impressies van rijp wit fruit, vers gemaaid gras en gedroogde bloemen. De smaak is goed gestructureerd en fraai in balans met een lange aromatische afdronk.

Wijn/Spijs combinatie: Aperitief, maar ook lekker bij visgerechten: fruits de mer, inktvis, garnalen, sushi, sashimi, snoek in saus, gebakken sliptong. Drink deze wijn ook bij Aziatische gerechten.

Bodem type: Grindhoudend zand en klei
Alcohol percentage: 13.5%
Opbrengst per ha.: 45 hl/ha
Rijping: Jong drinken en op zijn best tot 4 jaar na de oogst.
Potentiële ontwikkeling: Jong drinken en houdbaar tot zo’n 4 jaar na de oogst.

Flessen per doos: 6
Afluiting fles: kurk
Inhoud fles: 0.75 L.

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
Altana Douro WhiteChablis Domaine Laroche