La Guita – Manzanilla

 6,25

SKU: 43911 Categorie: Tags: , ,
Wijnhuis:
Brands

La Guita manzanilla is een  frisse sherry met geuren van bloemen, kamille, flortonen en gedroogde amandel. De smaak is verkwikkend en licht

Beschrijving

Druivensoorten: Palomino fino

Inhoud: 0.375 L.

Alcoholpercentage: 15,0%

Land: Spanje

Streek: Andalusia/Jerez

Ligging wijngaard:  La Guita is de enige Manzanilla die geheel wordt geproduceerd in het gebied Miraflores, de wijngaarden gelegen rond Sanlúcar.

Wijn-spijssuggesties: In Spanje is La Guita al heel lang de perfecte combi met tapas. La Guita is daarnaast een uitstekende begeleider van allerlei visgerechten waaronder sushi.

Omschrijving:
“La Guita” Bodega is opgericht in 1825 door Don Domingo Pérez Marín. Hiermee is het één van de oude sherryhuizen. La Guita Manzanilla is opgericht als familiebedrijf. In 1900 nam de vraag naar manzanillasherry’s ontzettend toe. Om te zorgen dat iedereen wel betaalde voor deze hooggewaardeerde maar ook prijzige sherry, werd gevraagd of ze wel “la guita” konden betalen. “La guita” betekent in het Spaans koord of touw maar wordt ook wel gebruikt als synoniem voor geld. Het gebruik van de term “la guita” zorgde ervoor dat de wijn van de Bodega al snel bekend stond als die van “La Guita”. Omdat deze term zo wijd gebruikt werd, werd door de makers besloten om deze naam te registreren en de flessen herkenbaar te maken door een koord aan de fles vast te maken. Het registreren van het merk bleek een verstandige keuze aangezien deze manzanilla uitgroeide tot de bekenste en meest verkochte manzanilla! Sinds 2007 maakt de Bodega onderdeel uit van Grupo Estévez. De Palomino druiven voor La Guita komen uit wijngaarden met “Albariza Superior”, de hoogste bodemkwaliteit volgens in Sanlucar geldende regels.

Extra informatie

Land

Jerez, Spanje

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
Pedro Ximenez El Candado