Bouchard Père & Fils – Le Corton Grand Cru 2012

 115,60

De Le Corton Grand Cru 2012 is gelegen in het noordelijkste deel van de Côte de Beaune, de gemeente Aloxe-Corton, en heeft de beste wijngaarden voor rode Côte de Beaune binnen zijn grenzen. Het gaat om de wijngaarden die liggen rondom de heuvel Corton.

Beschrijving

Le Corton Grand Cru 2012

Druivensoorten:Pinot noir

Inhoud:0.75L.

Alcoholpercentage:13,5%

Land:Frankrijk

Streek:Bourgogne – Côtes de Beaune

Ligging wijngaard:De wijngaarden liggen in het gebied Aloxe Corton, Côte de Beaune en Côte d’Or. De bodem bestaat uit kiezelachtige, kalkhoudende klei

Wijn-spijssuggesties:Prachtige begeleider van wildgerechten zoals fazant, ree en wild zwijn. Tevens een mooie combinatie met rood vlees.

Omschrijving:De gemeente Aloxe-Corton, gelegen in het noordelijkste deel van de Côte de Beaune, heeft de beste wijngaarden voor rode Côte de Beaune binnen zijn grenzen. Het gaat om de wijngaarden die liggen rondom de heuvel Corton. Op de top van de heuvel ligt het Bois de Corton. Onder de bosrand ligt in een brede band rond de hele heuvel Le Corton. Deze wijngaard steekt ook in figuurlijk opzicht boven alle andere rode Côte de Beaune wijnen uit en is daarmee de enige Grand Cru voor rood in de Côte de Beaune. Bijzonder is dat op de helling van Corton ook een beroemde wijngaard voor witte wijn is; dit is de Corton-Charlemagne die tevens als Grand Cru geclasserd is. Dat de heuvel Corton al lang een uitstekende plek voor wijnbouw is geweest, blijkt uit de sporen die erop wijzen dat hier al twee eeuwen voor onze jaartelling wijnstokken hebben gestaan. Domaine Bouchard Père & Fils heeft een perceel van 3,55 ha aan één stuk in Le Corton in eigendom. De bodem is klei- en kalkhoudend met kiezelstenen. De fermentatie duurt tussen de 15 en 20 dagen, waarna lagering Frans eiken vaten plaatsvindt voor een periode van van 12 à 18 maanden. Het percentage nieuwe vaten is hoog: 80% tot 100%. De wijn heeft een rood fruit en kruiden aroma’s; structuur en kracht en een goede lengte. Zéér goede rode Bourgogne.

Extra informatie

Land

Bourgogne, Côtes de Beaune

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
Villa de Corullon