M. Chapoutier – Gigondas 2016

 24,35

Artikelnummer: 45630 Categorie: Tags: , , , , , , , , Wijnhuis:
Brands

Robijnrood, krachtige maar fijne aroma’s van aardbeienjam en peper. In de smaak ook florale tonen en kruidig.

Beschrijving

Druivensoorten: Grenache noir, Syrah, Cinsault, Mourvedre

Streek: Côtes du Rhône

Ligging wijngaard: Aan de voet van de Dentelles de Montmirail, een brokkelig gebergte, ligt het stokoude dorp Gigondas. De druivenstok doet het hier uitstekend op de zeer arme bodem.

Wijn-spijssuggesties: Vlees: kruidige rundvleesschotels, vlees van grill of barbecue, spare ribs, chili con carne, stoofschotels, gerechten met schapen- of geitenvlees. Gevogelte: confits van eend of gans. Wild: gerechten met o.a. wild zwijn, ree of haas. Kaas: schapenkaas, blauwschimmelkazen, Friese nagelkaas.

Omschrijving: Aan de voet van de Dentelles de Montmirail, een brokkelig gebergte, ligt het stokoude dorp Gigondas. Bijna 20 jaar lang heeft deze gemeente deel uit gemaakt van de Côtes du Rhône-Villages, maar in 1971 ontving het dorp zijn eigen appellation contrôlée. De druivenstok doet het hier uitstekend, andere gewassen kunnen hier nauwelijks gedijen; daarvoor is de bodem te arm. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven voor deze Gigondas worden met de hande geoogst en traditioneel gevinifieerd waarna de wijn deels 12 tot 16 maanden op eiken vaten rijpt alvorens te worden gebotteld. Proefnotities: Robijnrood, krachtige maar fijne aroma’s van aardbeienjam en peper. In de smaak ook florale tonen, kruidig en fraaie, rijpe tannines. Een wijn die verwarmt als een haardvuur.

Extra informatie

Land

Frankrijk, Rhône

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0