M. Chapoutier – Muscat de Beaumes de Venise 2015

 16,20

Een kostelijke wijn, met een eclatant aroma van vers, sappig, zoet fruit. Neus en tong ervaren impressies van druiven, abrikozen en perziken. Krachtig, rijk en elegant.

Beschrijving

Druivensoorten: Muscat petit grains

Inhoud: 0.375L.

Alcoholpercentage: 15,5%

Streek: Côte du Rhône

Ligging wijngaard:In de rug beschut door een grijze hoge bergwand ligt het oude dorp Beaumes-de-Venise te stoven in de warme zon.

Wijn-spijssuggesties: Desserts: vers, sappig fruit (peer, perzik, abrikoos en dergelijke), fruitgebak en andere vruchtendesserts, Christmas pudding en vergelijkbare creaties. Nagerechten met karamel, noten (amandelen), stroop, krenten, rozijnen. Kaas; blauwaderkaas.

Omschrijving: In de rug beschut door een grijze hoge bergwand ligt het oude dorp Beaumes-de-Venise te stoven in de warme zon. Naast rode wijn levert de omgeving ook een zoete, versterkte dessertwijn, Muscat de Beaumes-de-Venise. Deze geniet een voortreffelijke reputatie en heeft de naam van Beaumes-de-Venise tot ver buiten de Franse landsgrenzen gebracht. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen jaren vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven worden niet in een keer geoogst. Meerdere keren gaat men de wijngaard door om steeds alleen de rijpste druiven te plukken want uitsluitend die komen in aanmerking voor deze bijzondere wijn. Bij lage temperatuur van maximaal 15 graden laat Michel Chapoutier de druiven vergisten waardoor het fruit van de druiven optimaal behouden blijft. Wanneer het gewenste zoetgehalte is bereikt wordt de fermentatie gestopt door alcohol toe te voegen van 87%. Het resultaat is een kostelijke wijn, met een eclatant aroma van vers, sappig, zoet fruit. Neus en tong ervaren impressies van niet alleen druiven, maar ook van abrikozen en perziken. Krachtig, rijk en elegant.

Extra informatie

Land

Frankrijk, Rhône

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0