Métairie – Les Oliviers – Rosé

 5,95

Artikelnummer: META02018 Categorieën: , , Tags: , , , , Wijnhuis:
Brands

De  Metairie Rosé heeft prettige tonen van rood fruit zoals frambozen en beetje aardbeien. In de mond is deze rosé zacht vervolgd door een fruitige en verfrissende afdronk.

Beschrijving

naam: Métairie- Les Oliviers – Rosé

Omschrijving:Métairie wordt gemaakt van druiven uit wijngaarden gelegen tussen Narbonne en Limoux, op de weg naar de Pyreneeën. Verschillende percelen met dezelfde druivensoort, maar elk met hun eigen terroir en microklimaat bieden een breed scala aan nuances, aroma’s en bloemige noten in de wijnen. Sommige wijngaarden zijn typisch mediterraans en zorgen voor genereuze wijnen met diepgang; anderen zijn hoger gelegen en worden blootgesteld aan de wind van de Atlantische Oceaan, die intensiteit, elegantie en finesse geeft aan de wijnen.

Proefnotities:De wijn heeft een lichtroze kleur. In de neus heeft de Metaire Les Oliviers rosé prettige tonen van rood fruit zoals frambozen en beetje aardbeien. In de mond is deze rosé zacht vervolgd door een fruitige en verfrissende afdronk.

Wijnhuis:Métairie
Land:Frankrijk
Regio:Languedoc-Roussillon
Gebied: Lamguedoc-Roussillon
Ligging wijngaard:Carcassonne

Druivenras(sen):cinsault, syrah
Jaar:2018

Wijn/Spijs combinatie: Als aperitief, maar ook bij gegrilde vis en schaaldieren.

Bodem type: Graniet
Alcohol percentage:13%
Opbrengst per ha.: –
Rijping: –
Potentiële ontwikkeling:2019-2021
Flessen per doos: 6
Afluiting fles: schrofdop
Inhoud fles: 0.75 L.

Wijnkaart omschrijving: prettige tonen van rood fruit zoals frambozen en beetje aardbeien. In de mond is deze rosé zacht vervolgd door een fruitige en verfrissende afdronk.

Extra informatie

Land

Frankrijk, Languedoc-Roussillon