Müller-Catoir – Haardt Riesling 2017

 19,25

De mineraalrijke Müller-Catoir Haardt Riesling heeft een uitgesproken body en een boeket met typische noten van gele vruchten en een afdronk met een minerale ondertoon.

Beschrijving

Müller-Catoir Haardt Riesling BIO

Omschrijving: Het kasteel van Haardt, gelegen aan de rand van het Pfälzerwald en van ver zichtbaar, kijkt uit over Haardt, één van de negen wijndorpen van Neustadt an der Weinstrasse. Het wijndomein Müller-Catoir is al sinds 1744 een familiebedrijf. De voortzetting van deze lange traditie vormt een uitdaging en vraagt heel wat inzet van de 9e generatie. De familie volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en staat open voor nieuwe methodes zonder de oude tradities overboord te gooien. Müller-Catoir investeert veel tijd in haar wijnen: denk maar aan de talloze taken die het ritme van de seizoenen oplegt en die zorgvuldig met de hand worden uitgevoerd in de wijngaarden. Daarna volgt het selectieve handmatige plukken, de langzame gisting en zorgvuldige rijping in de kelder, waarbij zolang mogelijk wordt gewacht met bottelen. Zo ontstaan de wijnen in de typische stijl van Müller-Catoir die voor 100% uit de oogst van eigen wijngaarden worden gemaakt: zeer verfijnd, met minerale noten en een elegant en onwrikbaar uniek karakter.

Proefnotities: De mineraalrijke Haardt Riesling heeft een uitgesproken body en een boeket met typische noten van gele vruchten zoals abrikozen en rijpe perziken, en een afdronk met een minerale ondertoon.

Wijnhuis: Müller-Catoir
Land: Duitslans
Regio: Pfalz
Gebied: Neustadt an de Weinstrasse
Ligging wijngaard: De wijngaard is gelegen in Haardt
Druivenras(sen): 100% Riesling
Jaar: 2017

Wijn/Spijs combinatie: Combineert heel mooi met visgerechten, schaal- en schelpdieren, varkensvlees en rijpe romige kazen.

Bodem type: Een bodem van zandsteen uit Haardt.

Alcohol percentage: 14,5%
Opbrengst per ha.: 55 hl / ha
Rijping: –
Potentiële ontwikkeling: 10 tot 15 jaar
Flessen per doos: 6
Afluiting fles: kurk
Inhoud fles: 0.75 L.

Wijnkaart omschrijving: 100% Riesling.De mineraalrijke Haardt Riesling heeft een uitgesproken body en een boeket met typische noten van gele vruchten zoals abrikozen en rijpe perziken, en een afdronk met een minerale ondertoon.

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
metairie-oliviers-blanc