Nederburg Heritage Heroes – The Anchorman Chenin Blanc 217

 17,70

Artikelnummer: 46870 Categorieën: , Tags: , , , , , Wijnhuis:
Brands

Heritage Heroes The Anchorman heeft impressies van rijp fruit (abrikozen, sinaasappelen) met florale tonen en een vleug van rozijnen en kruiden.

Beschrijving

Nederburg Heritage Heroes The Anchorman

Omschrijving: Met de serie “Nederburg Heroes” brengt dit fameuze wijnbedrijf een eerbetoon aan persoonlijkheden die hun stempel hebben gedrukt op de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Elk van deze wijnen is gemaakt met een focus op innovatie op gebied van techniek of druivenkeus. The Anchorman (De Leider) is een bijzondere Chenin Blanc die een eerbetoon brengt aan Philippus Wolvaart die het landgoed in 1791 kocht en er o.a. chenin blanc plantte. Hij had de visie en de moed om het woeste landschap te bedwingen en hier schitterende wijnen te maken. The Anchorman is daarmee een ode aan Philippus Wolvaart. Wat maakt deze wijn bijzonder? De druiven worden deels gefermenteerd op vaten van 300 en 500 liter, deels op roestvrij stalen tanks, weer een derde deel op zeer grote oude vaten en, heel bijzonder, de rest vergist volgens de methode maceration carbonique die doorgaans voor rode wijn wordt gebruikt (bijv. in de Beaujolais) en lichte, fruitige wijn voortbrengt. Deze methode is gekozen om extra frisheid te brengen in de wijn. Na de malolactische gisting blijven de verschillende componenten 9 maanden op hun lie voor de botteling. Het resultaat is een lichte, frisse en fruitige wijn. Proefnotities: Het bouquet geeft impressies van rijp fruit, vooral abrikozen en sinaasappelen, met florale tonen en een vleug van rozijnen en kruiden. De smaak is fraai in balans, fris en fruitig met een mooie mineraliteit en een uitstekende structuur. Op dronk en, mits goed bewaard, houdbaar 7 tot 10 jaar na de oogst.

Wijnhuis: Nederburg
Land: Zuid Afrika
Regio: Western Cape
Gebied: –
Ligging wijngaard: in Darling, Paarl en Durbanville.
Druivenras(sen): chenin blanc

Jaar: 2017

Wijn/Spijs combinatie: Combineert heel mooi met Visgerechten, gevogelte (kip), kalfsvlees, pasta en salades.

Bodem type: –
Alcohol percentage: 13,5%
Opbrengst per ha.: –
Rijping: –
Potentiële ontwikkeling: 7 tot 10 jaar
Flessen per doos: 6
Afluiting fles: schroefdop
Inhoud fles: 0.75 L.

Wijnkaart omschrijving: Impressies van rijp fruit (abrikozen, sinaasappelen) met florale tonen en een vleug van rozijnen en kruiden. Fris en fruitig met een mooie mineraliteit en een uitstekende structuur.

Extra informatie

Land

Western Cape, Zuid Afrika

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
Heritage Brew MasterCastell Kugelspiel