Penfolds Rawsons Retreat Private Release – Chardonnay

 9,95

Categorie: Tags: , , , Wijnhuis:
Brands

Strokleurig en een bouquet met impressies van suikermeloen en perzik. In de smaak komt tropisch fruit naar voren dat het zachte karakter ondersteunt.

Beschrijving

Penfold’s Rawsons Retreat Private Release

Omschrijving: De historie van Penfolds begint in 1844, als de jonge Engelse dokter Penfold en zijn vrouw Mary het inmiddels roemruchte Magill Estate kopen om er wijn te maken als medicijn tegen bloedarmoede. Penfolds kent inmiddels een lange traditie van vakmanschap op het gebied van wijnmaken en heeft bezittingen in de verschillende wijnstreken van Australie; een combinatie die garant staat voor een zowel uitstekende als constante kwaliteit. Met de serie ‘Private Release’ biedt Penfolds de horeca uitstekende wijnen in een plezierige prijsklasse met een toegankelijke, fruitige stijl die jong gedronken kunnen worden. De druiven voor de Chardonnay zijn geoogst in South Australia en dan met name in Adelaide Hills en Barossa Valley. Na de vinificatie is de wijn deels gelagerd op eiken vaten voor een periode van drie maanden. Proefnotities: Strokleurig, een aantrekkelijk bouquet met impressies van suikermeloen en perzik. In de smaak komt tropisch fruit naar voren dat het zachte karakter ondersteunt. Kan jong gedronken worden en blijft zeker tot zo’n drie jaar na de oogst zijn karakter behouden. Heerlijk als aperitief en ook prima te combineren met gerechten uit de Aziatische keuken, salades, vis en wit vlees (zoals kip, kalfs- en varkensvlees) of ‘zomaar’ als glas bij een hartig hapje.

Wijnhuis: Penfolds
Land: Australië
Regio: South Australia
Gebied: Adelaide Hills en Barossa Valley
Ligging wijngaard: De betere delen van South Australia en met name in Adelaide Hills en Barossa Valley.

Druivenras(sen): chardonnay
Jaar: 2017

Wijn/Spijs combinatie: Aperitief, gerechten uit de Aziatische keuken, salades, vis en wit vlees (kip, kalfs- en varkensvlees). Ook ‘zomaar’ bij een hartig hapje.

Bodem type: –
Alcohol percentage: 13%
Opbrengst per ha.: –
Rijping: –
Potentiële ontwikkeling: 10 tot 15 jaar
Flessen per doos: 6
Afluiting fles: schroefdop
Inhoud fles: 0.75 L.

Wijnkaart omschrijving: Strokleurig en een bouquet met impressies van suikermeloen en perzik. In de smaak komt tropisch fruit naar voren dat het zachte karakter ondersteunt.

Extra informatie

Land

Australië, South Australia