Schloss Reinhartshausen – Erbacher Schlossberg, Riesling Auslese 2009 – 0.375 L

 43,25

Artikelnummer: 41989 Categorie: Tags: , , , , , , Wijnhuis:
Brands

Intense elegante licht zoete wijn met intense fruitaroma’s als perziken, vijgen en rozijnen. Een bekroning bij ganzelever of een zoet/zuur fruitdessert.

Beschrijving

Druivensoorten: Riesling

Streek: Rheingau

Wijn-spijssuggesties: Erbacher Schlossberg Riesling Auslese zal de kroon zijn op een elegant gerecht als gebakken ganzelever maar ook desserts zoals vruchtentaart met een goede zoet/zuur balans als rabarber en abrikozen zullen met deze wijn als begeleider extra lekker worden.

Omschrijving: Schloss Reinhartshausen was in het midden van de 19de eeuw eigendom van Prinses Marianne, oudste dochter van Koning Willem I. Zij maakte het tot een centrum van cultuur. Het ligt in het hart van Duitsland’s beroemdste Riesling-gebied: de Rheingau. Het is een imponerend domein met meer dan 80 ha wijngaarden, nog altijd in prive bezit. Er worden geweldige wijnen geproduceerd en de Erbacher Schlossberg Riesling Auslese is daarvan een voorbeeld. “Auslese” geeft aan dat de wijn van overrijpe door botrytis aangetaste druiven is gemaakt. Daardoor is de wijn ook elegant zoet met in de smaak intens fruit als perziken, meloen en rozijnen met een fluwelen afdronk als slotaccoord. Een intense karaktervolle dessertwijn om met kleine slokjes van te genieten

Extra informatie

Land

Duitsland, Rheingau

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0