Selbach Oster – Riesling Kabinett Fish 2016

 10,20

Artikelnummer: 43798 Categorie: Tags: , , , , , , , Wijnhuis:
Brands

Licht, fris en milddroog. Met het florale van witte bloesem en het fruitige van citrus, appel en ananas. Het zoetje maakt hem zacht.

Beschrijving

Druivensoorten: Riesling

Streek: Mosel

Ligging wijngaard: Deze Selbach-wijn is een soort tweede wijn van het beroemde Mosel-huis Selbach-Oster dat in Zeltingen is gevestigd. De druiven voor deze hippere range komen van geleasde wijngaarden die in een cirkel van 15 km rondom Zeltingen liggen. Terroir per wijngaard verschilt, maar het grootste deel komt van de hellingen met leisteenrijke bodem.

Wijn-spijssuggesties: Aperitief, amuses, borrelhapjes Gerookte zalm, rauwe ham, Salades, Thaise groente-, vis-, kipgerechten, Sandwiches

Omschrijving: Selbach Riesling Kabinett, met het herkenbare vrolijke visetiket, is een verrukkelijke, lichte (9,5% alc.), verfrissende wijn met een zoetje en heel veel fruit. Appel, peer, meloen, ananas: de aroma’s komen er allemaal in voor. Aan dat fruit wordt wat zilte pittigheid van de mineraalrijke bodem toegevoegd. Een wijn om zo te drinken en om bij allerlei gerechten te schenken. De combinatie van zuur met dat zoetje maakt hem culinair makkelijk inzetbaar. Deze lijn van Selbach is een soort tweede wijn van het klassieke huis Selbach-Oster uit Zeltingen. De druiven komen van geleasde wijngaarden die in een kring van 15 km rond Zeltingen liggen. De verbouw van de druiven en het maken van de wijn gebeurt onder supervisie van Johannes Selbach.

Extra informatie

Land

Duitsland, Mosel

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0