Selbach Oster – Riesling Trocken Dry Fish 2017

 10,20

Artikelnummer: 45446 Categorie: Tags: , , , , , Wijnhuis:
Brands

Droog, licht, fris, floraal en fruitig. Met aroma’s van appel, citrus en meloen. Vriendelijk, speels en delicaat. Zuiver en puur.

Beschrijving

Druivensoorten: Riesling

Streek: Mosel

Ligging wijngaard: Voor de Selbach-wijnen gebruikt de familie Selbach-Oster druiven van geleasde wijngaarden die in een cirkel van 15 km rond Zeltingen liggen. Elke wijngaard heeft zijn eigen unieke kenmerken, maar over het geheel genomen komen de druiven van steile hellingen met een leisteenrijke bodem.

Wijn-spijssuggesties:Aperitief, borrelhapjes. Allerlei lichte visgerechten van gerookte zalm tot gebakken kabeljauw.

Omschrijving: De vrolijk gekleurde vis op het etiket maakt duidelijk dat deze droge Duitse Riesling uitstekend past bij visgerechten. En dat klopt, maar deze frisse, fruitige, zuivere, lekker lichte wijn uit Zeltingen aan de Moezel komt op veel meer momenten en bij allerlei lichte maaltijden tot zijn recht. Hij komt van Weingut Selbach-Oster, maar geldt als een soort tweede wijn waarvoor de druiven van geleasde wijngaarden komen. De verbouw van de druiven en het maken van de wijn staan onder supervisie van Johannes Selbach zelf. Met dit label zet Selbach iets hips naast hun klassieke wijnen neer, zonder op kwaliteit in te leveren. Deze Riesling Trocken laat zien hoe hip, droog, delicaat, vlinderlicht, fruitig, floraal, makkelijk en verrukkelijk een Mosel kan zijn.

Extra informatie

Land

Duitsland, Mosel

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0