Selbach-Oster – Zeltinger Himmelreich Riesling Kabinett Halbtrocken 2012

 14,80

Licht, uitgesproken fruitig, floraal en mineralig. Met een vriendelijk zoetje en delicate, slanke zuren. Elegant en verfijnd.

Beschrijving

Druivensoorten: Riesling

Streek: Mosel

Ligging wijngaard: De wijngaarden van familiebedrijf Selbach-Oster beginnen bij Zeltingen en lopen tot Bernkastel, zo’n 7 km verder. Zeltinger Himmelreich grenst direct aan het plaatsje Zeltingen. De gunstig gelegen, steile, zuidelijke helling heeft een mineraalrijke leisteenbodem.

Wijn-spijssuggesties: Aperitief, amuses, sushi, sahimi, Schaal- en schelpdieren: geroosterde jakobsmossel, gamba’s, rivierkreeft, pasta met garnalen. Allerlei salades, Zuurkool met zalm, andere lichte visgerechten, Thaise gerechten met groenten en/of kip

Omschrijving: Selbach-Oster is een beroemd ‘Weingut’ in de Mosel. De familie bezit 17 hectare wijngaarden langs de rivier op de lijn Zeltingen-Wehlen-Graach-bernkastel. De wijngaarden liggen verspreid over zo’n 7 km. De druiven voor deze wijn groeien op de Himmelreich-helling bij Zeltingen. Deze zuidelijk gelegen wijngaard heeft een mineraalrijke leisteenbodem. Die mineraliteit van het terroir komen als zilte, zoutachtige tonen in de verder uitgesproken fruitige wijn terecht. Hij is licht (11% alc), zo verrukkelijk verteerbaar, floraal en pittig. Aroma’s van appel, peer, mandarijn en ananas wisselen elkaar af, evenals het frisse zoet en de delicate zuren. Een zinneprikkelend aperitief en een wijn die bij lichte, verfijnde gerechten past.

Extra informatie

Land

Duitsland, Mosel

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0