Weingut Allram – St. Laurent Gaisberg Reserve 2014

 16,95

Artikelnummer: 45458 Categorie: Tags: , , , , , Wijnhuis:
Brands

Vol en soepel met de zwoele aroma’s van gestoofde pruim en karamel aangevuld met pittige tonen. De afdronk is lang en zacht.

Beschrijving

Druivensoorten: St. Laurent

Land: Oostenrijk

Streek: Kamptal

Ligging wijngaard: De St. Laurent groeit op de Gaisberg. Deze horizontaal gelegen helling ligt op de meest zuidoostelijke uitloper van de Manhartsberg. Het terroir varieert aanzienlijk op deze ‘Lage’. De St. Laurent staat op het onderste deel aangeplant, daar waar de bodem bedekt wordt door een laagje löss.

Wijn-spijssuggesties: carpaccio, fijne gerechten met rood vlees, als rosbief met roerbakgroenten, varkenshaas , fijne wildgerechten als reebiefstuk, belegen kaas

Omschrijving: . De St. Laurent groeit op de Gaisberg waar de druiven van de mineraalrijke lössbodem en het bijzondere, gevarieerde microklimaat profiteren en tot onder andere deze zwoele, zachte, soepele rode wijn leidt. De druiven worden op roestvrijstaal vergist. Na de malolactische omzetting rijpt hij in grote vaten van eiken- of acaciahout.De fruitige tonen worden door die subtiele houtrijping aangevuld met wat karamel en een vleug verse tabak. De combinatie van vol, niet zwaar, zwoel, frisfruitig en pittig maakt deze wijn boeiend en een goede begeleider van fijn wild.

Extra informatie

Land

Kamptal, Oostenrijk

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
Blauer ZweigeltPropiedad Rioja