Tempranillo 2017 – Hermanos Lurton

 9,10

Artikelnummer: 46979 Categorie: Tags: , , Wijnhuis:
Brands

Diep rood, expressieve neus van bessen en een vleugje karamel. Rijk in de mond, rood fruit,vanille en iets van balsamico. Mooie structuur en soepele tannines. Kortom… Muy Bien!

Beschrijving

Tempranillo 2016 – Hermanos Lurton

Omschrijving: Toro is een van de rijzende sterren van de Duerovallei. Sinds mensenheugenis maakt men hier wijn: rood, wit en rosé. De rode wijnen hebben dit gebied zijn bekendheid gegeven. Het zijn meestal rijke, rijpe en krachtige wijnen. Het grootste gedeelte van de wijngaarden ligt ten zuiden van de stad Toro en grenst voor een deel aan de DO Rueda. Dit gebied behoort tot het Centraal Plateau en de liggen op 600 tot 750 meter hoogte. Francois Lurton bezit hier 17 hectare wijngaard voor rode wijn die beplant is met de Tinta de Toro: de lokale variant van de Tempranillodruif. Het is de meest voorkomende cépage in dit gebied en levert mooie wijnen met een aromatisch bouquet. De Hermanos Lurton mag er dan ook zijn!

Proefnotities: Diep rood van kleur, een zeer expressieve neus van bessen en een vleugje karamel. Rijk in de mond, rood fruit, vanille en op de achtergrond iets van balsamico. Een mooie structuur en soepele tannines vervolmaken de wijn, kortom… Muy Bien!

Wijnhuis: Hermanos Lurton
Land: Spanje
Regio: Duerovallei
Gebied: –
Ligging wijngaard: Op het plateau en een kleine vallei op een hoogte van 620 tot 750 meter.
Druivenras(sen): Tempranillo
Jaar: 2016

Wijn/Slijs combinatie: Past goed bij Spaanse charcuterie, rood vlees en jonge schapenkaas.

Bodem type: De nabij gelegen Douro rivier heeft niet alleen gezorgd voor een bodem die bestaat uit zand en slib met sporen van ijzer maar heeft ook ronde stenen van uiteenlopende grootte aangevoerd die de wijngaarden bedekken.

Alcohol percentage: 14,5%
Opbrengst per ha.: 4500 kg/ha.
Rijping: –
Potentiële ontwikkeling: Kan jong gedronken worden en blijft zeker 4 tot 5 jaar houdbaar na de oogst.

Flessen per doos: 6
Afluiting fles: kurk
Inhoud fles: 0.75 L.

Wijnkaart omschrijving: Diep rood, expressieve neus van bessen en een vleugje karamel. Rijk in de mond, rood fruit,vanille en iets van balsamico. Mooie structuur en soepele tannines. Kortom… Muy Bien!

Extra informatie

Land

Duerovallei, Spanje

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
Heritage Brew MasterRosso Passo Collezione