1865 Cabernet Sauvignon 2015 – Viña San Pedro

 17,95

SKU: 43621 Categorie: Tags: , , Wijnhuis:
Brands

De San Pedro 1865 Cabernet Sauvignon is diep robijnrood met een zweem van paars. Het bouquet heeft aroma’s van rijp fruit: cassis, kersen en pruimen.

Beschrijving

Druivensoorten: Cabernet sauvignon

Land: Chili

Streek: Maipo valley

Ligging wijngaard: In het midden van Chili ter hoogte van Santiago.

Wijn-spijssuggesties: Gerechten met rood vlees maar ook ree en harde kazen.

Omschrijving: San Pedro is de naam van het wijnbedrijf dat in 1865 doos de broers Bonifacio en Jose Gregorio Correa Albano in Molina werd opgericht. Het was een van de eerste wijnbedrijven die Chileense wijn exporteerde. Tegenwoordig is het oonderdeel van de VSPT Wijngroep: Vina San Pedro Tarapaca. Het bedrijf en een belangrijk deel van de wijngaarden bevinden zich in Molina in de Curico Vallei. In de oude kelder die dateert van de oprichting, rijpen de Reserva’s. Vina San Pedro bezit naast Curico wijngaarden in Leyda, Maipo, Casablanca, Maule, Cachapoal en Elqui.

De selectie 1865 is een eerbetoon aan de oprichting van het wijnbedrijf, nu 150 jaar geleden. De druiven voor deze wijnen komen uit speciale percelen met oude stokken. Voor elke varieteit wordt de wijngaard geselecteerd waarin de bodem maar ook de klimatologische omstandigheden voor deze druivensoort het meest optimaal zijn.

De San Pedro 1865 Cabernet Sauvignon wordt gemaakt van de beste Cabernet stokken die San Pedro heeft, in Maipo Valley. Na de handmatige oogst ondergaan de druiven 5 dagen schilinweking. Dan volgt de vinificatie op 25 a 26 graden gedurende 25 tot 30 dagen. De rijping vindt plaats in 95% Frans eiken vaten, de rest Amerikaans. De helft van de vaten waren nieuw, de overige 1 jaar oud. Na 12 maanden werd de 1865 Cabernet Sauvignon gebotteld. De wijn is diep robijnrood met een zweem van paars. Het bouquet heeft aroma’s van rijp fruit: cassis, kersen en pruimen alsmede tonen van mokka en ceder. De smaak is intens met goed evenwicht tussen de tannines, zuren en het eiken.

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
San Pedro Cabernet Sauv ReservaCarmenere 1865