Wijnconsumptie stijgt licht in 2015

 In Wijnnieuws

Wereldwijd zal de wijnmarkt in 2015-2019 met 1,4% groeien. Mousserende wijnen, met Prosecco als drijvende kracht, zullen deze totale groei leiden. Mousserende wijnen zijn nu goed voor 8% van het totaal, de verwachting is de bubbelconsumptie met 7,4% groeit.

Dat voorspelt de internationale wijn en gedistilleerde dranken tentoonstelling Vinexpo, meldt Bloomberg. Na een consumptiedaling van 1,2% in 2014 van lichte wijnen zonder bubbels, trekt deze markt nu juist weer aan. Rosé wijn, nu goed voor 9% van de geconsumeerde lichte wijnen zonder bubbels, groeit naar verwachting 2,2%. Het totale aandeel van lichte wijnen zonder bubbels stijgt volgens Vinexpo naar verwachting 12%.

De daling was vooral te zien in Europa en in de regio Azië en de Stille Oceaan. Strengere wetten tegen rijden onder invloed, invloed op gezondheid en de trage groei van de wereldeconomie droegen bij aan deze daling. Noord-Amerika blijft juist een groeiende markt. Na maatregelen door de Chinese overheid op het geven op geschenken, trekt de markt daar nu naar verwachting ook weer aan. In plaats van bedrijven zijn het nu de consumenten die de verkopen opdrijven voor thuisconsumptie.

bron: Foodlog 15/02/2015

Recent Posts
Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0