Chateau Batailley, 5e Grand Cru Classé AOC Pauillac

Château Batailley, een 5e Grand Cru Classé sinds 1855, is het vlaggeschip van de familie Castéja’s en Borie-Manoux. Het is een van de oudste chateaux in de Médoc. De naam is afkomstig van een slag die plaatsvond in 1452, tijdens de 100-jarige oorlog, op de plek waar het huidige chateau en de wijngaarden zich bevinden. Bij deze slag heroverderen de Fransen het naburige Chateau Latour (1er Grand Cru Classé) op de Engelsen. Enkele jaren later werden er de eerste druivenstokken aangeplant.

Ch. Batailley
Batailley is een typische intense Pauillac, met cassis en een mooie structuur. Dankzij oude wijnstokken is de kwaliteit door de oogstjaren heen zeer constant.
Chateau Batailley, 5e Grand Cru Classé AOC Pauillac
Château Batailley, een 5e Grand Cru Classé sinds 1855, is het vlaggeschip van de familie Castéja’s en Borie-Manoux.
Het is een van de oudste chateaux in de Médoc. De naam is afkomstig van een slag die plaatsvond in 1452, tijdens de 100-jarige oorlog, op de plek waar het huidige chateau en de wijngaarden zich bevinden.
Bij deze slag heroverderen de Fransen het naburige Chateau Latour (1er Grand Cru Classé) op de Engelsen. Enkele jaren later werden er de eerste druivestokken aangeplant.

Chateau Batailley is een typische intense Pauillac, met cassis en een mooie structuur. Dankzij oude wijnstokken is de kwaliteit door de oogstjaren heen zeer constant.

Wilt u deze wijn eens proberen?

 

 

 

Laat een reactie achter

Winkelwagen
Scroll naar boven