Duitsers kiezen voor lokaal

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De nationale wijnmarkt in Duitsland zit in de lift. Dat blijkt uit een onlangs uitgegeven rapport van Wine Intelligence. Ook bij onze oosterburen is wijn drinken onderdeel van de lifestyle geworden. De Duitse consument hecht veel waarde aan zijn wijntje; zo’n 40% noemt het drinken daarvan een belangrijk onderdeel van zijn levenswijze.

Herkomst

De herkomst van de wijn speelt een steeds belangrijkere rol. Meer dan voorheen laten consumenten dit meespelen in hun keuze voor een bepaalde soort. De toenemende populariteit van lokale producten – een trend die ook in Nederland zichtbaar is – vertaalt zich naar de keuze voor een specifieke wijn: Duitsers willen tegenwoordig graag een wijn uit eigen omgeving.

Prijs

Behalve de regio, is ook de prijs een belangrijke afweging. Men wil de beste drank voor een zo laag mogelijke prijs, zo blijkt uit het onderzoek. Waar traditionele wijnlanden als Italië al jaren te maken hebben met dalende wijnconsumptie onder de eigen bevolking, is deze in Duitsland stabiel.[/vc_column_text][vc_column_text]Wil jij ook kennis maken met de mooiste Duitse wijnen? Kijk dan in ons assortiment.[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Winkelwagen
Scroll naar boven