Château Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd.
De betrokkenheid bij het milieu is groot. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2 verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden.
Robert Parker’s Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines. Ontdekt ook door de topgastronomie waar de wijnen van Château Maris de wijnkaarten sieren.
Met minimale interventie wordt de wijn volgens de biodynamische filosofie gevinifieerd in eiken fusten waarna geen malolactische gisting volgt. Voor de botteling rijpt de jonge wijn 10 maanden op eiken vaten en 6 maanden in Noblot eggs. De opbrengst is extreem laag; slechts 10hl/ha.
Jan Jancis Robinson (MW) schreef over deze wijn: This thrillingly complex wine…so much more interesting than the average white burgundy.