Müller-Catoir Pfalz – Haardt Riesling BIO 2017

 23,25

per fles

De mineraalrijke Müller-Catoir Haardt Riesling heeft een uitgesproken body en een boeket met typische noten van gele vruchten en een afdronk met een minerale ondertoon.

Geen bezorgkosten vanaf € 99,50 (Nl-Be-Du)

Het kasteel van Haardt, gelegen aan de rand van het Pfälzerwald en van ver zichtbaar, kijkt uit over Haardt, één van de negen wijndorpen van Neustadt an der Weinstrasse.

Het wijndomein Müller-Catoir is al sinds 1744 een familiebedrijf. De voortzetting van deze lange traditie vormt een uitdaging en vraagt heel wat inzet van de 9e generatie.De familie volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en staat open voor nieuwe methodes zonder de oude tradities overboord te gooien.

Müller-Catoir investeert veel tijd in haar wijnen: denk maar aan de talloze taken die het ritme van de seizoenen oplegt en die zorgvuldig met de hand worden uitgevoerd in de wijngaarden. Daarna volgt het selectieve handmatige plukken, de langzame gisting en zorgvuldige rijping in de kelder, waarbij zolang mogelijk wordt gewacht met bottelen.

Zo ontstaan de wijnen in de typische stijl van Müller-Catoir die voor 100% uit de oogst van eigen wijngaarden worden gemaakt: zeer verfijnd, met minerale noten en een elegant en onwrikbaar uniek karakter.

Wijnhuis

Müller-Catoir

Land

Duitsland

Regio

Pfalz

Gebied

Neustadt an der Weinstrasse

Ligging wijngaard

Haardt

Alcohol perc.

12%

Druivensoort

Riesling

Jaartal

2017

Bodemtype

zandsteen

Fles afsluiting

Kurk

Winkelwagen
Müller-Catoir Pfalz – Haardt Riesling BIO 2017
 23,25
Scroll naar boven