No Sex for Butterfly Grenache 2018

 13,45

Artikelnummer: 46334 Categorieën: , Tag:

No Sex for Butterfly Grenache is een pure Grenachewijn, boordevol fruitigheid met een heerlijke ronde nasmaak. Afkomstig uit de biologische wijnbouw.

Beschrijving

De wijngaarden van Château de Valcombe strekken zich uit over 73 ha. De bodem bestaat uit dikke lagen kiezelsteen die hier ooit door de Rhône en Durance terecht zijn gekomen. De druivenstok moet diep gaan om zijn voeding te vinden, tot wel 10 meter diepte.  Valcombe profiteert door zijn ligging optimaal van de zonne-uren. De dagelijkse zeewind die zorgt ervoor dat de druiven in de zomer koelte krijgen.

No Sex for Butterfly Grenache is biologisch gecertificeerd en wordt voor 100% gemaakt van Grenache en komt uit een perceel dat in 1988 werd aangeplant. In de wijngaard gebruikt Château de Valcombe hier feromonen die voorkomen dat vlinders rupsjes maken – zo kan er biologisch gewerkt worden. Direct na de oogst worden de trossen ontsteelt en vindt de vinificatie plaats. De wijn wordt hierna gedurende 1 jaar in cuve gerijpt. Deze pure Grenache heeft een intense fruitigheid en de smaak is heerlijk rond.

Pure Grenachewijn boordevol fruitigheid met een heerlijke ronde nasmaak. Afkomstig uit de biologische wijnbouw.
Uitstekende begeleider bij vleesgerechten

Extra informatie

Wijnhuis

Château de Valcombe

Land

Frankrijk

Regio

Rhône

Gebied

Rhône

Druivensoort

Grenache

Jaartal

2018

Alcohol perc.

13%

Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75