Luigi Bosca – Gewurztraminer Granos Nobles 2019

 14,95

Artikelnummer: 05878 Categorie: Tags: , , , Wijnhuis:
Brands

Verrassende dessertwijn van het uitstekende huis Luigi Bosca in Argentinië. De smaak is zijdezacht, elegant zoet, vol en rijp.

Beschrijving

De Gewürztraminer druiven voor deze bijzondere dessertwijn worden verbouwd in de Finca El Paraiso in het district Maipú, Mendoza. De leeftijd van de stokken is hoog en ligt rond de 50 jaar. De druiven hebben veel concentraat.

De wijngaard ligt op een hoogte van 780m boven zeespiegel op de uitlopers van de Andes. Door deze hoogte is er sprake van een speciaal microklimaat. De nachten koelen flink af door de nabijheid van de Andes en de dagtemperaturen reiken tot 36°C. Bij optimale rijpheid wordt er handmatig geoogst. De trossen worden ontsteelt en de beste druiven worden geselecteerd. Na het persen volgt de vinificatie in roestvrijstaal bij 16°C. Na het bereiken van het beoogde alcohol percentage wordt de gisting gestopt door terugkoeling en blijft er een natuurlijk restsuiker achter. Na een periode van 4 maanden lagering op de droesem wordt de wijn gefilterd en gebotteld.

Deze Gewürztraminer wordt in kleine hoeveelheden geproduceerd, 6 à 7 duizend halve flesjes per jaar. De kleur is rijk, goudgeel. In de geur komen tropisch fruit en bloemen naar voren. De smaak is zijdezacht, elegant zoet, vol en rijp. Een bijzondere Gewürztraminer uit Argentinië.

Extra informatie

Wijnhuis

Luigi Bosca

Land

Argentinië

Regio

Mendoza

Ligging wijngaard

Uitlopers Andes gebergte

Druivensoort

Gewürztraminer

Alcohol perc.

12.5%

aantal per doos

6

Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.50 ltr

Jaartal

2019