Château Ascumbas 2015 – Cuvée Saint Vincent

 13,95

Artikelnummer: Han8003750 Categorieën: , Tags: , , , Wijnhuis:

Château Ascumbas symboliseert de geschiedenis van Saint-Emilion. Ascumbas was de Latijnse naam van Saint-Emilion ten tijde van de dichter Ausone, voordat Emilion, een Bretonse monnik, zich op de hellingen van de regio vestigde.

Beschrijving

Château Ascumbas strekt zich uit over 5,3 ha wijnstokken in AOC Saint-Emilion Grand Cru. De wijngaard bestaat uit één stuk, wat uiterst zeldzaam is op deze appellatie.

Het terroir heeft veel potentieel, het bewijs is dat we ons 250 meter van Château La Fleur Morange bevinden, de nieuwe Grand Cru Classé Saint-Emilion.

Hoe verrassend het ook lijkt, we hebben 2 soorten bodems op hetzelfde perceel, die van kleislibachtig naar zandig gaan. Deze diversiteit stelt ons in staat om de jaargangen in evenwicht te brengen en mengsels, specificiteit van Bordeaux, kwaliteit te maken.

Met Hervé Romat, onze consulting oenoloog, kozen we een filosofie van terugkeer naar de traditie en de grondbeginselen van de bodem.

Daarom kiezen we voor een werk van druiven en een vinificatie die een lang verouderende wijn oplevert, een wijn die is gemaakt om binnen enkele jaren op zijn volledige potentieel te worden geproefd.

Extra informatie

Wijnhuis

Château Ascumbas

Land
Regio

Bordeaux

Gebied

saint emilion

Druivensoort

Merlot

Jaartal
Alcohol perc.

13%

aantal per doos

6

Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75