Domaine Faiveley – Vosne-Romanee – 2016

 67,75

Artikelnummer: FAIV75016 Categorieën: , Tags: , , Wijnhuis:
Brands

Attractieve aroma’s van wit en geel fruit gecombineerd met lichte vanille tonen. De smaak voldoet volledig aan wat de neus blootgeeft; rond, vol met tonen van vanille en toast. De afdronk is intens, verfrissend en lang.

Beschrijving

De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”.

Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges.

Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveleywijnen een hoog aanzien hebben.

 

 

Extra informatie

Wijnhuis

Domaine Faiveley

Land

Frankrijk

Regio

Bourgogne

Gebied

Côtes de Nuits, Vosne-Romanee

Ligging wijngaard

Vosne-Romanee

Druivensoort

Pinot Noir

Alcohol perc.

13%

Bodemtype

Kalksteen, klei, mergel

aantal per doos

per 3 leverbaar

Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75