Bouchard Père & Fils – Meursault Les Clous 2017

 48,80

Artikelnummer: 47050-1 Categorieën: , Tags: , , , Wijnhuis:
Brands

Meursault Les Clous is een wijngaard die door zijn bijzondere bodemgesteldheid een grotere reputatie heeft dan menig “gewone” Meursault

Beschrijving

Meursault Les Clous is een zogenaamde “lieu-dit”: een wijngaard waarvan de ligging duidelijk is omschreven. De totale omvang ervan is iets meer dan 18 ha, waarvan Bouchard ruim 8,5 ha in eigendom heeft.

De ligging van deze wijngaard is op de helling van de Côte de Beaune en de kalkachtige mergelbodem met zijn harde ondergrond zijn vergelijkbaar met de bodem van Corton-Charlemagne Grand Cru. Dit maakt dat Bouchard bij de oogst en vinificatie van deze bijzondere wijn alle zorg en aandacht geeft die de Premier Crus in Meursault ook krijgen.

Bij kenners is de Meursault Les Clous zeer gevraagd. De fermentatie en lagering geschiedt op Frans eikenhouten vaten, waarvan maximaal 15% nieuw zijn.

De mineraliteit en de bloemen aroma’s alsmede de aardste tonen en de hint van toast geven Les Clous zijn specifieke karakter; door de intensiteit heeft hij een romige lang nablijvende afdronk.

Extra informatie

Wijnhuis

Bouchard Père & Fils

Regio

Bourgogne

Gebied

Côtes de Nuits

Ligging wijngaard

Meursault

Druivensoort

Chardonnay

Alcohol perc.

13%

aantal per doos

6, per 3 leverbaar

Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75