Château Beau-Site Cru Bourgeois Saint Estèphe 2016

 34,25

Artikelnummer: 7000014295 Categorieën: , Tags: , , , ,

Klassieke St. Estèphe met stevige, vlezige tannines die volledig zijn opgenomen door het rijke, rijpe, donkergekleurde sap met aroma’s van rode en zwarte bes. Ruim een jaar rijping op vaten van gedeeltelijk nieuw Frans eikenhout geeft de wijn een subtiele, goed gedoseerde kruidigheid en maakt hem compleet. Solide en elegant. Stijlvol en toegankelijk

Beschrijving

Klassieke Saint-Estèphe met zowel rijp rood fruit als stevige, vlezige tannines die volledig zijn opgenomen. Solide en elegant, stijlvol en toegankelijk.
Deze dinerwijn bestaat uit 60% cabernet sauvignon, 34% merlot, 5% cabernet franc en 1% petit verdot. De druiven groeien aan wijnstokken met een gemidelde leeftijd van 35 jaar. Lagering vindt plaats op barriques waarvan 50% uit nieuw eikenhout bestaat. De wijn ligt 12 tot 15 maanden op vat.
Beau-Site is een van de châteaux van Borie-Manoux, het handelshuis dat nog altijd als een van de weinige particulier eigendom is. De familie Castja bezit naast Beau-Site, een Cru Bourgeois Supérieur, ook andere huizen waaronder de Grand Cru’s Batailley uit Pauillac en Trotte-Vieille uit St. Emilion.

Extra informatie

Wijnhuis

Château Beau-Site

Land

Frankrijk

Regio

Bordeaux

Gebied

Saint-Estephe

Druivensoort

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot

Bodemtype

kiezels

aantal per doos

6 flessen

Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75