Château Carbonnieux 2018

 70,50

Artikelnummer: CARB01018 Categorieën: , Wijnhuis:

Dieprode kleur, bijna purper. Expressief en fruitig in de neus. Frisse aanzet die zich ontwikkelt tot een evenwichtige tanninestructuur, Vol en rond.

Beschrijving

Al in de middeleeuwen, in 1234, wordt gesproken van de wijngaard bij Léognan die werd bewerkt door benedictijnse monniken. In 1519 werd het landgoed verkocht aan Jean de Ferron, wiens familie al in het bezit van wijngaarden was en onder wiensnleiding het uitgroeide tot een volwaardig domein met bijbehorende gebouwen.

Na 250 jaar kwamen de monniken van de Sainte-Croix abdij weer in het bezit en door assemblage en nieuwe bottelingstechnieken werd de fles met de St. Jacobsschelp ophet etiket beroemd over de hele wereld. Tijdens de Franse Revolutie confisceerde de staat al het kerkelijke bezit en in 1791 werd het domein als nationaal eigendom verkocht aan Elie de Bouchereau, wiens familie het landgoed na de phylloxera plaagmoest verkopen.

Vervolgens kwam het domein in handen van verschillende families totdat de familie Perrin het overnam in 1956. Marc Perrin begon met herplanten en breidde het domein uit tot 95 hectare. Zijn zoon Anthony bouwde een nieuwe wijnkelderen paste nieuwe technieken toe.

Daarnaast zorgde hij ervoor dat de Carbonnieux en Bordeaux wijnen nog beroemder werden in de wereld, mede door de Pessac-Léognan appellatie in 1987. Zijn kinderen Eric, Christine en Philibert zetten de traditie voort.

Extra informatie

Wijnhuis

Château Carbonnieux

Regio

Bordeaux

Gebied

Graves

Ligging wijngaard

Pessac-Leognan

Druivensoort

Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot

Alcohol perc.

12.5%

Bodemtype

Kalksteen, kiezels, klei

aantal per doos
Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75