Château Haut Bailly 2016 – Grand Cru Classé de Graves

 175,00

Artikelnummer: BAIL01016A Categorieën: , Wijnhuis:

Château Haut Bailly maakt harmonieuze, medium-bodied wijnen met veel facetten aan aroma’s, rijke textuur en aanzienlijke diepte, grip en consistentie.

Beschrijving

De wijngaarden van Château Haut Bailly worden gezien als enkele van de beste in de regio ten oosten van het dorp Léognan. Ze zijn gelegen op hoge hellingen van zand en grind op een bed van een fossielrijke ondergrond die bekend staat als Faluns de Léognan . De wijngaarden zijn beplant met 65% cabernet sauvignon, 25% merlot en 10% cabernet franc. Na maceratie is de wijn gerijpt in kleine eiken vaten, waarvan vele nieuw zijn, tot 18 maanden. In een typische wijnoogst wordt tussen 30-40% van de wijn gebotteld onder het charmante tweede label van het landgoed, La Parde de Haut-Bailly.  In tegenstelling tot veel andere producenten van Léognan, wordt hier geen witte wijn geproduceerd, hoewel er enkele witte wijnstokken worden onderhouden in de wijngaarden en de records tonen dat in de 18e eeuw witte wijnen werden gemaakt.

Harmonieuze, medium-bodied wijnen met veel facetten aan aroma’s, rijke textuur en aanzienlijke diepte en grip. Indrukwekkende consistentie.

Extra informatie

Wijnhuis

Château Haut Batailly

Land
Regio

Bordeaux

Gebied

Graves

Ligging wijngaard

Pessac-Leognan

Jaartal
Alcohol perc.

12%

aantal per doos
inhoud fles

0.75