Château Pichon Longueville Baron 2018 – 2eme Grand Cru Classé Pauillac

 240,00

Artikelnummer: BARO01015-1 Categorieën: , Wijnhuis:

Deze complexe wijn is een ware ontdekking voor de zintuigen: elegante fruitaroma’s, intense smaak, evenwichtige tannines en een zeer lange, vlezige afdronk. Met een bewaarpotentieel van 40 jaar wordt deze wijn ieder jaar nog intenser en complexer.

Beschrijving

In 1689 kocht Pierre Desmezures de Rauzan, een invloedrijke wijnhandelaar en vertegenwoordiger van Latour en Margaux een aantal wijngaarden bij het Latour domein. Zijn dochter erfde deze wijngaarden toen zij trouwde met Baron Jacques Pichon deLongueville in 1694 en zo ontstond een illuster domein, dat generaties in familiebezit bleef een een uitzonderlijke reputatie verworf.

Tijdens de Wereldtentoonstelling van 1855 werd de wijn als 2e Grand Cru Classé betiteld volgens het systeem vanNapoleon III die de Grand Vins van de Bordeaux meer bekendheid wilde geven.

1933 verkocht de familie Pichon de Longueville het domein aan de familie Bouteiller die gedurende 50 jaar het beheer voerde over Château Pichon Baron. In 1987 werd het domein overgenomen door AXA Millésimes, die het potentieel van wijnen met een glorieus verleden wil laten opleven.

In de vernieuwde chais en wijnkelders wordt de traditie van de grote Pauillac wijnen voortgezet.

Extra informatie

Wijnhuis

Château Pichon Longueville Baron

Regio

Bordeaux

Gebied

Pauillac

Ligging wijngaard

Gironde Rive Gauche

Druivensoort

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot

Alcohol perc.

13.5%

Bodemtype

kiezels, zand

Bewaarmogelijkheid

40 jaar

aantal per doos

per 3 leverbaar

Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75