Finca La Linda – Cabernet Sauvignon 2018

 8,45

Artikelnummer: 45116 Categorie: Tags: , , , , , , Wijnhuis:
Brands

De wijn heeft een dieprode kleur en aroma’s van bramen, cassis en zwarte peper. De smaak is intens en kruidig met jonge tannines.

Beschrijving

Druivensoorten: Cabernet Sauvignon

Streek: Maipú, Mendoza Ligging wijngaard: In de uitlopers van de Andes. Overdag krijgen de druiven veel zon en ’s avonds en ’s nachts koelt het flink af. Dit is positief voor de ontwikkeling van de aromastoffen in de druiven.

Beschrijving: De wijn heeft een dieprode kleur en aroma’s van bramen, cassis en zwarte peper. De smaak is intens en kruidig met jonge tannines.

Wijn-spijssuggesties: Goede begeleider van rood vlees, klein wild en harde kaas.

Omschrijving: De Cabernet Sauvignon Finca la Linda wordt verbouwd in de wijngaard die vernoemd is naar Don Leoncio en die lig in Maipù. Deze wijngaard ligt op een hoogte van meer dan 750, boven de zeespiegel. Dit zijn de uitlopers van de Andes. Door deze hoogte is hier sprake van een speciaal klimaat. De nachten koelen flink af door de nabijheid van de toppen van de Andes en de dagtemperaturen kunnen reiken tot 36 graden. De bodem bestaat uit zand, leem, slip en kiezelsteen. Door het goede klimaat worden de Cabernet Sauvignon druiven mooi rijp en kan er een 100% Cabernet Sauvignon gemaakt worden. De leeftijd van de stokken is gemiddeld 30 jaar. De jonge wijn wordt eerst in roestvrijstalen vaten gelagerd en tot slot volgt een rijping in gebruikte Franse en Amerikaanse eiken vaten. Dit resulteert in een wijn met een dieprode kleur met aroma’s van bramen en zwarte peper. De smaak is intens en kruidig en de tannines maken de wijn compleet.

Extra informatie

Land