Francois Lurton – FL N9 Sauvignon Blanc 2018

 8,65

Artikelnummer: 45046 Categorieën: , Tags: , , , , , Wijnhuis:
Brands

Bleekgeel van kleur. Typisch, frisse Sauvignon bouquet met een combinatie van citrus en buxus. Smaak is elegant en in balans waarbij de citrus zorgt voor een lange afdronk.

Beschrijving

Bordeaux mag dan de bakermat van sauvignon blanc zijn, maar ook elders in het Franse zuidwesten kom je de druif veelvuldig tegen. De Pyreneeën in het zuiden en de Atlantische Oceaan in het westen zorgen voor een koel en vochtig klimaat waarin deze frisse en aromatische druif uitstekend gedijt. Zo worden bijv. in Gascogne kostelijke wijnen gemaakt van uitsluitend witte sauvignon. FL N9 is hier een uitstekend voorbeeld van.

Verantwoordelijk voor deze lekkere Terres Fumées is de gepassioneerde Francois Lurton, telg van een wijnbouwersfamilie (5e generatie) uit Bordeaux. Leeftijd van de druivenstokken is gemiddeld 20 jaar. Druiven met een optimale rijpheid worden heel vroeg in de ochtend (koel!) geoogst om het druivensap tegen oxidatie te beschermen. Daarna direct geperst, zuurstof wordt gecontroleerd toegelaten en geselecteerde gist gebruikt om tijdens een koele fermentatie de sauvignon aroma’s optimaal tot uitdrukking te laten komen.

De jonge wijn rust meerdere maanden op zijn lie ter verrijking van bouquet en smaak.

Proefnotities: Bleekgeel van kleur. Typisch, frisse Sauvignon bouquet met een combinatie van citrus en buxus. Smaak is elegant en in balans waarbij de citrus zorgt voor een lange afdronk.

Extra informatie

Wijnhuis

Francois Lurton

Land

Frankrijk

Regio

Pays d'Oc

Gebied

Gascogne

Druivensoort

Sauvignon Blanc

Jaartal

2018

Alcohol perc.

9.5%

aantal per doos

6

Fles afsluiting

Schroefdop

inhoud fles

0.75