Luigi Bosca – Gala 3 – Viognier/Chardonnay/Riesling 2018

 20,70

Artikelnummer: 46632 Categorieën: , Tags: , , , , , , , , , , Wijnhuis:
Brands

Gala 3 bestaat uit de druivenrassen viognier, chardonnay en riesling. De wijn heeft een fonkelende, goudgele tint. In de neus wisselen florale en fruitige (abrikoos) aroma’s elkaar af.

Beschrijving

Druivensoorten: Viognier, Chardonnay, Riesling

Land: Argentinië

Streek: Luján de Cujo, Mendoza

Ligging wijngaard: De druiven voor de Gala 3 groeien in de wijngaarden die rondom de bodega, op de uitlopers van de Andes, liggen. Er worden druiven van wijngaard La Linda in Vistalba, van La Espana in Carrodilla en Los Nobles in Las Compuertas.

Wijn-spijssuggesties: Als (herfst- en winter-)aperitief bij zalmrolletjes met roomkaas, een amuse van vitello tonnato, toast met ganzenlever. Ideaal bij vis en gevogelte in niet te zware (room)saus, pasta met krab of kreeft of gamba’s, zalmlasagne, milde kipcurry.

Omschrijving: Leoncio Arizú, geboren in 1883, was achttien jaar toen hij vanuit het Spaanse Navarra naar Argentinië emigreerde. In Luján de Cuyo plantte hij zijn eerste wijnstok en daar werkt de familie Arizú nog steeds. In de jaren dertig werd de bodega Luigi Bosca gedoopt en onder die naam worden de wijnen wereldwijd verkocht. De Gala-serie vormt het topsegment. Gala 3 bestaat uit de druivenrassen viognier, chardonnay en riesling. De wijn heeft een fonkelende, goudgele tint. In de neus wisselen florale en fruitige (abrikoos) aroma’s elkaar af. In de mond worden die aroma’s aangevuld met exotisch fruit. De vleug vanille en koffie is afkomstig van de vergisting op vaten van Frans eikenhout. Deze wijn kan, gekaraffeerd, jong worden gedronken en heeft een bewaarpotentieel van 5 tot 8 jaar.

 

Extra informatie

Land