HERMANOS LURTON CUESTA DE ORO – VERDEJO 2018

 15,25

hermanos lurton cuesta de oro verdejo heeft een intens bouquet, fris en grassig met impressies van rijp wit fruit, gemaaid hooi en gedroogde bloemen.

Beschrijving

Rueda is de zuidelijkste DO van het oude Castilla en ligt in het Centraal Plateau, op 600 tot 780 meter hoogte. Rueda is in opkomst gekomen door Emile Peynaud, de beroemde wijnprofessor uit Bordeaux. Hij onderzocht de omstandigheden van Rueda en adviseerde om de lokale druif verdejo meer te gebruiken.

Deze druif is perfect aangepast aan de bodem en het microklimaat van de streek. Hij geeft met de juiste vinificatiemethode rijke wijnen met lengte en fruitige aroma’s van perziken en abrikozen. De verdejo wordt laat geplukt, doorgaans een maand na de sauvignon, en heeft een sterke fenologische expressie.

Francois Lurton behoorde tot de eerste wijnbouwers in de jaren ’90 van de vorige eeuw die een frissere stijl ontwikkelden bij rijping in houten fusten op z’n lie. Lurton beschikt over 12 hectare wijngaard die met verdejo gestoffeerd is en zijn Cuesta de Oro toont in optima forma de noblesse van deze druivensoort die dan ook tot de beste van de streek wordt gerekend.

Proefnotities: fraai licht geel met gouden reflexen, een intens bouquet, fris en grassig met impressies van rijp wit fruit, vers gemaaid gras en gedroogde bloemen. De smaak is goed gestructureerd en fraai in balans met een lange aromatische afdronk.

Extra informatie

Wijnhuis

Hermanos Lurton

Land

Spanje

Regio

Rueda

Druivensoort

Verdejo

Jaartal

2018

Alcohol perc.

13.5%

Bodemtype

Grind houdend zand en klei

Opbrengst ha.

45 hl.

Bewaarmogelijkheid

4 jaar

aantal per doos

6

Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75