Aanbieding!

Vicente Gandia – Nebla Verdejo 2019

 5,00

Artikelnummer: 06095 Categorie: Tags: , , , , Wijnhuis:
Brands

De Nebla Verdejo is een aromatische strakdroge wijn met een bouquet van venkel, vers gemaaid gras en volop tropisch fruit. De afdronk is volrond en fruitig.

Beschrijving

In vroeger tijden stond in de Rueda voornamelijk de sherry-gerelateerde druif Palomino aangeplant.  Het gebied was van weinig betekenis. Daar is in de zeventiger jaren verandering ingekomen sinds de Verdejo druif zijn intrede deed .

De wijnen van nu zijn fruitig en sappig en kunnen zich in een grote populariteit verheugen. De druiven  worden ‘s nachts geplukt om ze vers, fris en koel te kunnen verwerken.

De naam Nebla refereert aan de vroege ochtendnevel,  als de frisse nachtlucht door de nevel plaats maakt voor de vroege ochtendzon. Na de nachtelijke oogst wordt in de vinificatie alles in het werk gesteld om de fruitaroma’s in de most te bewaren: koude maceratie, koude fermentatie.

Daarna is uiteindelijk een zeer aromatische aantrekkelijke strak droge wijn verkregen. Een bouquet van venkel, vers gemaaid gras en met volop tropisch fruit. De afdronk is vol rond en fruitig met kenmerkende frisse zuren.

Extra informatie

Wijnhuis

Vicente Gandia

Land

Spanje

Regio

Rueda

Druivensoort

Verdejo

Jaartal

2019

Alcohol perc.

13%

aantal per doos

6

Fles afsluiting

Schroefdop

inhoud fles

0.75