Luigi Bosca – Finca Los Nobles – Cabernet/Bouchet 2012

 54,55

Artikelnummer: 42534 Categorie: Tags: , , , , , , , Wijnhuis:
Brands

De Los Nobles druiven onderscheiden zich door een dikkere schil, hoger suikergehalte en een pulp rijk aan mineralen. De Cabernet Sauvignon en Bouchet in deze wijngaard komen nog van de originele druivenstokken

Beschrijving

 De Finca Los Nobles is een enclave op 1100 meter boven zeeniveau. De eerste druivenstokken werden in 1830 geplant. De wijngaard ligt dicht bij de rivier aan de voet van met sneeuw bedekte bergtoppen. Er heerst een microklimaat met koude avonden in het voorjaar, hete zomers, vorst vroeg in de herfst en strenge winters.

De Los Nobles druiven onderscheiden zich door een dikkere schil, hoger suikergehalte en een pulp rijk aan mineralen. De Cabernet Sauvignon en Bouchet in deze wijngaard komen nog van de originele druivenstokken. De laatste, die in kleinere hoeveelheden voorkomt, bleek te behoren bij de Cabernet familie en is een goed aangepaste mutatie van deze Cabernet. De karakteristieke dikke blauwe schil van de Cabernet Sauvignon en zijn aroma van zwarte bessen, tezamen met de fijnere schil en bessengeur van de Bouchet vormen tezamen deze wijn.

Van deze druiven zorgt de een voor type, karakter en tannine-concentratie, terwijl de zachtheid, volheid en zoetheid door de ander wordt ingebracht. De wijn wordt voor botteling niet gefilterd.

Door de 12 maanden lagering op fles wordt hij compleet en ontwikkelen zich aroma’s van chocolade en tabak.