Luigi Bosca – Finca La Linda Private Selection – Malbec Old Vines 2017

 11,45

Artikelnummer: 43849 Categorie: Tags: , , , , , , Wijnhuis:
Brands

Finca La Linda Private Selection Malbec Old Vines is een intense en sappige Malbec met florale tonen, rood fruit en vanille.

Beschrijving

Druivensoorten: Malbec

 Streek: Mendoza

Ligging wijngaard: Vistalba.

Wijnkaart beschrijving: Een intense en sappige Malbec met florale tonen, rood fruit en vanille.

Wijn-spijssuggesties: Perfecte combi met mals rundvlees, lam en bij pasta’s met milde tomatensauzen. Ook geschikt bij harde kazen.

Omschrijving: In 1908 werd dit wijnbedrijf in Luján de Cuyo opgericht door Leonciu Arizu, afkomstig uit Navarra in Spanje. Momenteel bouwen de derde en vierde generatie van deze familie het bedrijf verder uit. Het is daarmee één van de weinige wijnbedrijven in Argentinië dat over meer dan 110 jaar in eigendom is gebleven van de oprichters. Daar zijn ze met recht trots op. In 1989 stond de familie mede aan de basis van de vaststelling van Argentinië’s eerste DO (gecontroleerde herkomstbenaming) voor Malbec in Luján de Cuyo dat gelegen is in Mendoza. De Finca la Linda wijngaard ligt op een hoogte van meer dan 960 meter boven de zeespiegel. Dit zijn de uitlopers van de Andes. Door deze hoogte is hier sprake van een speciaal klimaat. De nachten koelen flink af door de nabijheid van de toppen van de Andes en de dagtemperaturen kunnen reiken tot 36 graden. Deze Malbec wijngaarden hebben een leeftijd van 30 jaar. Als de druiven goed gerijpt zijn, worden de trossen handmatig geoogst. Vinificatie gebeurt in RVS vaten bij een temperatuur van 28°C. Hierna volgt gedeeltelijke lagering op eiken vaten gedurende 8 maanden. Het etiket verbeeldt de oude Malbec stok, waarvan deze wijn is gemaakt. De wijn heeft een levendige paarsrode kleur. In het bouquet zijn rood fruit, florale tonen en vanille. De smaak is intens en sappig en er is een goed evenwicht tussen de tannines en de zuren.

Extra informatie

Land