M. Chapoutier – Condrieu “Invitare” 2018

 43,95

Artikelnummer: 45306 Categorieën: , Tags: , , , Wijnhuis:
Brands

Bouquet van exotisch fruit (ananas, lychee) en acaciabloemen en een rokerige ‘touch’ als gevolg van de rijping op eikenhout. Evenwichtig met een mooie frisheid en grootse elegantie.

Beschrijving

Condrieu is een der kleinste districten van het Rhônedal. De steile hellingen en terrassen leveren hier de exclusiefste schat van de Rhône: witte wijn van de viognier. Deze druif geeft een kleine oogst en is gevoelig voor coulure. Dat viognier in Condrieu zo goed gedijt is te danken aan het microklimaat; het waait er bijna altijd, zodat de wijngaarden goed worden geventileerd en schimmelziekten geen kan krijgen.

Condrieu is verleidelijk mild, onmogelijk te weerstaan maar nooit goedkoop. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd.

Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten!

Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

De druiven worden met de hand geoogst en na de persing volgt een koele fermentatie (tussen 16 – 18 graden). Aansluitend rijpt een gedeelte op eiken fust waarbij de jonge wijn ongeveer 8 maanden op zijn lie blijft om de frisheid en het karakter van de druivensoort te behouden.

Proefnotities: Diep goud van kleur met groene reflexen. Bouquet van exotisch fruit (ananas, lychee) en acaciabloemen een ietwat rokerige ‘touch’ als gevolg van de rijping op eikenhout. In de mond vol en evenwichtig met een mooie frisheid en grootse elegantie. Een aimable charmeur

Extra informatie

Wijnhuis

M.Chapoutier

Land

Frankrijk

Regio

Rhône

Gebied

Condrieu

Druivensoort

Viognier

Jaartal

2018

Alcohol perc.

14%

Bodemtype

alluviale bezinksels, graniet

Bewaarmogelijkheid

5 jaar

aantal per doos

6

Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75