DOW’s – Colheita Port 2007

 38,65

Artikelnummer: 42899 Categorie: Tags: , ,

Deze Colheita Port 2002 heeft een aantrekkelijk bruinrode kleur. In de neus complexe aroma’s van gedroogd fruit zoals rozijnen en vijgen, gecombineerd met hinten van sinaasappelschil. Een lange, iets droge afdronk.

Beschrijving

Colheita Port (uitgesproken als “Col-yat-a”) is een Tawny Port gemaakt van de allerbeste wijnen van één enkele oogst (Colheita betekent oogst in het Portugees). Ofschoon ze op dezelfde wijze ouderen als vermengde Tawny Port (10, 20, 30 en meer dan 40 jaar) in belegen eiken vaten, verschillen ze daarin dat ze representatief zijn voor een enkel jaar en niet vermengd om een consequente stijl met weinig of geen variatie uit te drukken.
Wettelijk moeten ze minimaal 7 jaar ouderen voordat ze gebotteld en verkocht worden. Ze kunnen echter vaak veel ouder zijn. Het label duidt het jaar van de oogst aan, evenals het jaar van botteling. Het verschil tussen deze twee data is gelijk aan het aantal jaren, dat de wijn op hout gerijpt heeft alvorens hij op fles werd gebracht.
Colheita Ports zijn betrekkelijk zeldzaam en vertegenwoordigen slechts een fractie van alle port die wereldwijd verkocht wordt. DOW’s Colheita is een blend van de allerhoogste kwaliteit wijnen van de 2007 oogst en is gerijpt op belegen eiken vaten in de lodges van Vila Nova de Gaia.

Extra informatie

Wijnhuis

Dow's

Land

Portugal

Regio

Douro

Ligging wijngaard

400 meter hoogte

Druivensoort

Tinta Barocca, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional

Jaartal

2007

Alcohol perc.

20%

Opbrengst ha.

4500kg

aantal per doos

per fles leverbaar

Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75