Batasiolo Barolo – Briccolina – DOCG 2010

 79,95 incl. btw

Artikelnummer: F8584670 Categorie: Tags: , , , , Wijnhuis:
Brands
De wijn heeft een diep granaatrode kleur. Aanhoudende aroma’s van rijp fruit, bloemen en kruiden. Geuren van typische Nebbiolo blend die een sensatie van zeldzame elegantie creëren. De smaak is vol, krachtig, elegant en charmant. Een wijn om nooit te vergeten!

Beschrijving

Beni di Batasiolo eigendom van de familie Dogliani is een wijnmakerij in de regio Langhe in Piemonte. In 1978 kochten de gebroeders Dogliani de historische Kiola wijnmakerij in La Morra, die was opgericht in 1950 en bestaat uit 7 boerderijen met wijngaarden gelegen in de mooiste Barolo wijnbouwgebieden.

Met de toevoeging van deze grote wijnmakerij en de eigen gronden, bestaat het totale landgoed nu uit 9 boerderijen en 264 hectare aan wijngaarden, waavan 150 beplant zijn met de belangrijkste en meest gevierde lokaal geteelde druif, de Nebbiolo, voor het maken van Barolo!

De wijn heeft een diep granaatrode kleur. Aanhoudende aroma’s van rijp fruit, bloemen en kruiden. Geuren van typische Nebbiolo blend die een sensatie van zeldzame elegantie creëren. De smaak is vol, krachtig, elegant en charmant. Een wijn om nooit te vergeten.

Extra informatie

Wijnhuis

Beni di Batasiolo

Land

Italië

Regio

Piemonte

Ligging wijngaard

Langhe

Druivensoort

nebbiolo

aantal per doos
Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75