Brouilly – Henry Fessy 2017

 14,65

Artikelnummer: 43683 Categorie: Tags: , , , , , , , , Wijnhuis:
Brands

Mooi rood van kleur, een stevige structuur en impressies van pruimen en perziken. Niet voor niets wordt deze wijn de “chouchou” (lieveling) van de Parijse brasseries genoemd.

Beschrijving

Brouilly is de meest zuidelijk gelegen en enige cru in de Beaujolais die maar liefst in zes verschillende dorpen wordt gewonnen. Het herkomstgebied bestaat uit grote delen van Odenas, Saint-Lager en Cercié en minder belangrijke delen van Charentay, Quincié en St. Etienne-la-Varenne.Een dorp Brouilly komt als zodanig dus niet voor. De appellation dankt zijn naam aan de nabije Mont Brouilly.

Henry Fessy begon in 1888 als négociant in St. Jean d’Ardières, aan de voet van de Mont Brouilly, en inmiddels staat de derde generatie hier aan het roer. Bij de 100e verjaardag van het familiebedrijf besloten de broers Henry en Serge Fessy hun weelderige snor tot onderdeel van het logo en etiket te maken. Zij bezitten in het gebied van de Brouilly ruim 7 hectare wijngaard. In hun werkwijze huldigen beide broers de traditionele benadering; er wordt met de hand geoogst en bij vinificatie wordt gestreefd naar expressief, aantrekkelijk fruit in harmonie met soepele tannines. Voor de botteling rijpt deze Brouilly nog zo’n 7 tot 10 maanden op vat. Mooi rood van kleur, een stevige structuur met in geur en smaak impressies van pruimen en perziken. Niet voor niets wordt deze wijn de “chouchou” (= lieveling) van de Parijse brasseries genoemd.

Het fraaie karakter blijft zeker zo’n 3 tot 5 jaar na de oogst bewaard. Net als alle andere Beaujolais geldt ook hier fris serveren

Extra informatie

Wijnhuis

Henry Fessy

Regio

Beaujolais