Cantine Lenotti – Amarone della Valpolicella Classico 2017

 36,95

Artikelnummer: 7000009292 Categorie: Tags: , , , ,
Wijnhuis:

De Amarone della Valpolicella Classico  is een echte powerwijn met veel finesse en elegantie. De smaak is krachtig, vol en fluwelig.

Beschrijving

Deze topwijn uit de Valpolicella streek is droog en fluwelig. De intens donkerrode wijn geurt naar vanille, toast en hout en in de verte ook naar kruiden. De smaak is krachtig en vol, mooi afgerond. Een echte ‘powerwijn’, maar dan wel met veel finesse en elegantie. Truffel, leer, chocola zijn elementen die eveneens zijn terug te vinden. Een prachtwijn met een grote complexiteit!

Amarone wordt gemaakt volgens de traditionele Italiaanse manier. De druiven komen altijd van de best gelegen wijngaarden en de mooiste trossen. Om de druiven niet te beschadigen worden ze voorzichtig met de hand geplukt. Daarna worden ze voorzichtig naast elkaar in kratten in donkere, goed geventileerde schuren te drogen gelegd. Dit proces duurt enkele maanden. De druiven verliezen hierdoor 25 à 40 procent aan vocht, waardoor de concentratie van suiker, aroma- en smaakstoffen toeneemt.

Na het drogen worden de druiven ontsteeld en voorzichtig geperst. Vervolgens vindt een langzame gisting plaats die ongeveer veertig dagen duurt. Nog niet alle suikers zijn dan vergist. De Amarone laat men vervolgens heel langzaam op grote fusten uitgisten.

Het resultaat is een zware en droge rode wijn die lang bewaard kan worden. De Amarone is een geweldige begeleider voor geroosterde vleesgerechten, wild en bij oude kazen.

Extra informatie

Wijnhuis

Cantine Lenotti

Land

Italië

Regio

Veneto

Ligging wijngaard

Valpolicella

Druivensoort

Corvina, Molinara, Rondinella

Jaartal

2015

Alcohol perc.

15.5%

Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75