[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1593806100444{margin-bottom: 0px !important;}”]Voor deze Amarone worden drie druivensoorten gebruikt: Corvina, Rondinella en Oseleta. Alleen in de beste jaren wordt deze Amarone Di Carlo gemaakt en dan ook nog in beperkte oplage.
Het procedé om Amarone te maken is zeer speciaal en stamt uit de tijd van de Oude Grieken. Sinds 2009 bezit deze bijzondere wijn zijn eigen DOCG classificatie. Na de handmatige oogst worden de druiven in kistjes gedroogd. Zo verliezen zij hun vocht en blijft er een concentraat achter. Afhankelijk van de oogst vindt eind januari of in februari de vinificatie ten slotte plaats.
De jonge wijn is zeer diep van kleur en wordt vervolgens in grote eiken houten fusten en in speciaal geselecteerde barriques van 225 liter voor 3 jaar gelagerd. Hierna wordt de wijn gebotteld en blijven de flessen nog minimaal een jaar rijpen.
Met de Di Carlo Amarone laat Lenotti het optimum van hun vakmanschap zien. Een grote wijn met fijne nuances, intens krachtig en vol van smaak met een mooie afdronk. Elk van de flessen is voorzien van de signature van Carlo Lenotti alsmede van het genummerde achteretiket.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]