De Bardolino Classico Superiore “Le Olle” is beschermd onder de DOCG, het hoogste niveau van eisen en kwaliteit in het Bardolino gebied. Omdat een gewone Bardolino Classico bekend staat als een lichte plezierige wijn, kiest Lenotti bij de productie van “Le Olle” voor een andere aanpak. Ze willen in deze wijn al hun vakmanschap, ervaring en knowhow inzetten om een Topwijn te maken die waardig het DOCG predikaat kan dragen. Beperkte oplage.
De druiven die voor deze wijn gebruikt worden zijn corvina, rondinella en cabernet sauvignon. Ze groeien in de “La Pra” wijngaard gelegen op de heuvels aan de oostelijke oever van het Gardameer. De bodem bestaat uit klei en kalk.
Eind september vindt de oogst plaatst en dan wordt 70% geperst en gevinifieerd. De overige 30% van de druiven worden 40-50 dagen gedroogd (zoals bij Amarone wijnen) en daarna gevinifieerd. De rijping vindt deels op grote houten vaten en deel op roestvrijstaal plaats, gevolgd door flesrijping.
Deze robijnrode wijn heeft tonen van rijp fruit, elegantie en finesse. De smaak is vol, rijk en intens. Deze wijn dankt zijn naam aan een stuk geschiedenis in wijngaard. Tijdens het werk in de wijngaard werden oude wijnkaraffen gevonden. De Italiaanse benaming voor een wijnkaraf is “Le Olle”.