Château la Tulipe de la Garde 2017

 13,75

Artikelnummer: 46529 Categorie: Tags: ,

Weelderige fluwelen Bordeaux wijn met een aansprekend aroma van rijp rood fruit, vanille en een vleugje specerijen. Goed geintegreerde zuren en een brede ronde afdronk.

Beschrijving

De Nederlandse componist en schrijver Ilja Gort werd in 1994 eigenaar van het Château la Tulipe de la Garde, dat vlak bij St. Emilion ligt en beschikt over 25 ha wijngaarden.
Hij spaarde kosten noch moeite om het wijnbezit te renoveren en trok gerenommeerde internationale wijnmakers aan voor het renoveren van de wijnproductie. Vandaag telt hij als één van de voortrekkers van het nieuwe Bordeaux en wordt hij alom beschouwd als één van de beste wijnboeren van Frankrijk.
De wijnen van Château la Tulipe de la Garde slepen jaar op jaar internationale onderscheidingen en prijzen in de wacht. De fameuze Amerikaanse wijnschrijver Robert Parker noemde Château la Tulipe de la Garde “verbijsterend goed” en “de beste in zijn klasse”.
Château la Tulipe de la Garde is een krachtige wijn met een weelderig bouquet van vol rijp rood fruit als kersen en zwarte bessen, ondersteund door vanille en een vleugje specerijen waarin munt herkenbaar. Rijkelijk gespierde wijn met goed geïntegreerde zuren en een brede ronde afdronk.

Extra informatie

Wijnhuis

Château la Tulipe de la Garde

Land

Frankrijk

Regio

Bordeaux

Gebied

Bordeaux generique

Druivensoort

Cabernet Sauvignon, Merlot

Alcohol perc.

13.5%

Fles afsluiting

Kurk