Cordier – Petit Senejac – Haut Medoc 2014

 16,25

Artikelnummer: 05831 Categorie: Tags: , ,
Wijnhuis:

Een merlot en cabernet sauvignon-blend die gehuld is in een prachtige kersenrode kleur met een ode aan weelderig, sappig fruit. Delicaat en met zijdeachtige textuur.

Beschrijving

De wijngaard van Sénéjac ligt op een plateau met uitzicht op de gemeente Le Pian. Deze voormalige baronie was in de 16e eeuw voor het eerst eigendom van Nicolas de Bloys. In 1999 kreeg het een nieuwe impuls om de kwaliteit te verbeteren en zich aan te sluiten bij de top van de Médoc-wijnen waarna het werd overgenomen door Lorraine Cordier, die ook eigenaar was van Château Talbot, een Grand Cru Classé in Saint Julien. Na haar overlijden is het estate nu in het bezit van haar zus, Nancy Bignon-Cordier en haar familie.

Oogstjaar 2014; na een natte lente en zomer volgdeseptember met prachtig zonnig weer. Goed onderhoudin de wijngaarden tijdens de groeicyclus resulteerde in een goede oogst. Meer dan twintig dagen waren er voor nodig om te oogsten. Het resultaat was goed gerijpte en gezonde druiven; alle ingrediënten voor een geweldige oogst.

Zeer aantrekkelijke granaatrode kleur met in de neus een combinatie van frisse en fruitige aroma’smet licht geroosterde tonen. De aandronk is soepelen wordt onderstreept door een aangename frisheid.De stevige tannines zijn goed in balans in de wijnen creëert rondeur.

Extra informatie

Wijnhuis

Cordier

Land

Frankrijk

Regio

Bordeaux

Gebied

Haut-Médoc

Ligging wijngaard

Le Pian

Druivensoort

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot

Alcohol perc.

13%

aantal per doos
Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75