M. Chapoutier – Côtes-du-Rhône Villages Rasteau 2020

 17,20

Diep donkerpaars, een krachtige neus met een waaier van rijp rood fruit. Krachtig en genereus van smaak. Michel Chapoutier is één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers.

Beschrijving

Rasteau is een heuveldorp dat vroeger behoorde tot de groep van Côtes du Rhône Villages maar tegenwoordig zelfstandig door het leven gaat onder een eigen appellation Rasteau. Het dorp en de wijngaarden liggen in het noordelijke gedeelte van het département Vaucluse.

De arme grond in combinatie met een mediterraans microklimaat zorgt voor geconcentreerde druiven die nodig zijn voor het typische karakter van Rasteau.

De vinificatie van deze Rasteau is traditioneel; de druiven worden ontsteelt waarna een cuvaison (de periode tijdens de maceratie en fermentatie waarin de druivenschillen in contact blijven met de most) volgt van 2 tot 3 weken. Na de gisting rijpt de wijn 12 tot 16 maanden op fust alvorens te worden gebotteld.

Het resultaat staat dan ook als een huis. Diep donkerpaars, een zowel delicate als krachtige neus met een waaier van rijp fruit waaronder rode bessen, zwarte bessen en frambozen. Een echte Vin du Soleil met een prachtige structuur, genereus van smaak en met een groot potentieel.

Extra informatie

Wijnhuis

M.Chapoutier

Land

Frankrijk

Regio

Rhône

Gebied

Rhône

Druivensoort

Grenache, Mourvedre, Syrah

Jaartal

2017

Alcohol perc.

14.5%

aantal per doos
Fles afsluiting

Kurk

inhoud fles

0.75